Sposób przygotowania:
Kotlety ze szczypiorkowym nadzieniem
Filety myjemy, przekrawamy na pół i mocno rozbijamy przykryte workiem( wówczas mięso nie porozrywa się). Przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do mięs. Na każdej połówce fileta układamy obrane i pokrojone w plastry pieczarki (ja miałam mrożone). Następnie opłukany i pokrojony w długie paski szczypiorek, przykrywamy go żółtym serem. Dwa końce fileta składamy do siebie tworząc kieszonkę w której jest nadzienie. Dokładnie zlepiamy jego brzegi. W miseczkach przygotowujemy mąkę, bułkę tartą i roztrzepane jajko. Każdy kotlet obtaczamy najpierw w mące, następnie w jajku i na końcu w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej, na gorący wkładamy kotlety i smażymy pod przykryciem, z obu stron do momentu, aż bułka ładnie się zrumieni. Podajemy jako dodatek do ziemniaków, lub frytek.
KasiaJulcia