lena

lena

Szef Kuchni
[Przepisów: 53]

Kotlety ziemniaczane

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Ziemniaki ugotować i przepuścić. Smażyć na gorącym oleju na złoty kolor.

Kotlety ziemniaczane

Składniki:

Kotlety ziemniaczane

 

Sposób przygotowania:

Kotlety ziemniaczane
Ciasto: Ziemniaki ugotować i przepuścić przez praskę. Ostudzić i następnie połączyć z pozostałymi składnikami. Wyrobić ciasto. Nadzienie: Pieczarki pokroić w półplasterki. Cebulę drobno pokroić i razem z pieczarkami podsmażyć na oleju. Do ok 3/4 szklanki wody dodać mąkę i wymieszać z pieczarkami, cebulą i mięsem. Wszystko dusić około 15 minut. Ostudzić. Ciasto faszerować nadzieniem tak jak knedle z mięsem i spłaszczać. Kotleciki obtaczać w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na gorącym oleju na złoty kolor.