Sposób przygotowania:
Kotlety ziemniaczane jako 2 danie
Ziemniaki ugotuj a właściwie rozgotuj, utłucz (najlepiej jak będą jeszcze ciepłe). Dodaj zeszkloną cebule (nie smaż), mąkę, boczek (wersja wzbogacona), żłóty ser (wersja wzbogacona), sól, jajka. Wymieszaj wszystko dokładnie. Ciasto będzie się zawsze lepiło do dłoni, dlatego jak rozgrzejesz patelnię, wlej tyle oleju aby przykryć dokładnie całość patelni. Umyj ręce w zimnej wodzie i nabieraj jedną dłonią ziemniaki i formuj z nich kotlety, układaj na rozgrzanej patelni. Podsmażaj do uzyskania złotej mniej lub więcej skórki, jak kto lubi...polubi :) Można dla urozmaicenia posypać jeszcze zółtym serem kotlety z wierzchu. Kolejne kotleciki nakładaj na patelnie mocząc rękę w zimnej wodzie . Smacznego - dobry sposób na niejadka i troszę inne podanie oklepanych ziemniaków
Sandra S