cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex II

Kotlety ziemniaczane z twarogiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

z serem

Kotlety ziemniaczane z twarogiem

Składniki:

Kotlety ziemniaczane z twarogiem

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety ziemniaczane z twarogiem

Ziemniaki
wyszorować, ugotować w mundurkach w osolonej wodzie. Po ugotowaniu ziemniaki
przestudzić, przepuścić przez praskę razem z twarogiem, dodać jajka, mąkę, sól,
dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć na stolnicę wysypaną mąką, podzielić na
części, z każdej formować owalne kotleciki. Kotlety smażyć na gorącym oleju z
obu stron na złoty kolor. Podawać ze śmietaną lub jogurtem.