mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Kozaki w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo smaczne grzyby - serdecznie polecam

Kozaki w śmietanie

Składniki:

Kozaki w śmietanie

 

Sposób przygotowania:

Kozaki w śmietanie
Grzyby przebrać, oczyścić, umyć, osączyć, pokroić na kawałki. Cebule obrać, opłukać, drobno posiekać. Masło rozgrzać w garnku, wrzucić cebulę, podsmażyć. Wrzucić grzyby, smażyć przez 5minut ciągle mieszając. Przyprawić solą i pieprzem. Dusić do miękkości. Gdy płyn odparuje wlać śmietanę, podgrzewać na małym ogniu ciągle mieszając nie doprowadzając do wrzenia. Podawać na gorąco