Sposób przygotowania:
Kozibroda z żeberkami
Przygotowanie;
Umyte żeberka kroimy na porcje.Ziemniaki obieramy,myjemy i kroimy w kostkę.Kapustę siekamy,wkładamy do rondla,zalewamy gorącym bulionem lub wodą.
Dodajemy żeberka,ziemniaki,listek laurowy i ziele angielskie.Gotujemy około godziny na niewielkim ogniu,aż wszystko będzie miękkie.Obrane cebule drobno kroimy.Na patelni rozgrzewamy smalec i smażymy na nim na złoto cebulę.Posypujemy mąką,mieszamy,wlewamy 2-3 łyżki zimnej,przegotowanej wody.Ponownie mieszamy,wlewamy do zupy i zagotowujemy.Doprawiamy do smaku solą,pieprzem,ostrą papryką.Podajemy z chlebem
Umyte żeberka kroimy na porcje.Ziemniaki obieramy,myjemy i kroimy w kostkę.Kapustę siekamy,wkładamy do rondla,zalewamy gorącym bulionem lub wodą.
Dodajemy żeberka,ziemniaki,listek laurowy i ziele angielskie.Gotujemy około godziny na niewielkim ogniu,aż wszystko będzie miękkie.Obrane cebule drobno kroimy.Na patelni rozgrzewamy smalec i smażymy na nim na złoto cebulę.Posypujemy mąką,mieszamy,wlewamy 2-3 łyżki zimnej,przegotowanej wody.Ponownie mieszamy,wlewamy do zupy i zagotowujemy.Doprawiamy do smaku solą,pieprzem,ostrą papryką.Podajemy z chlebem
marietta