Sposób przygotowania:
Koźlaki w occie
Cebulę obrać, umyć i pokroić na kawałki.
Do garnka wlać wodę, ocet, cebulę, gorczycę, pieprz, liście laurowe i cukier.
Zalewę zagotować i gotować około 2-3 minuty.
Posolić do smaku.
Kapelusze koźlarzy oczyścić, pokroić wg uznania i dokładnie wypłukać w osolonej wodzie.
Wrzucić je do garnka, zalać wodą i podgotować około 10 minut zbierając powstałą pianę.
Podgotowane grzyby odcedzić, ostudzić i napełnić nimi umyte i wyparzone wcześniej słoiki.
Grzyby zalać zalewą, zakręcić słoiki zakrętkami.
Słoiki z grzybami pasteryzować około 20 minut od zagotowania wody.
Do garnka wlać wodę, ocet, cebulę, gorczycę, pieprz, liście laurowe i cukier.
Zalewę zagotować i gotować około 2-3 minuty.
Posolić do smaku.
Kapelusze koźlarzy oczyścić, pokroić wg uznania i dokładnie wypłukać w osolonej wodzie.
Wrzucić je do garnka, zalać wodą i podgotować około 10 minut zbierając powstałą pianę.
Podgotowane grzyby odcedzić, ostudzić i napełnić nimi umyte i wyparzone wcześniej słoiki.
Grzyby zalać zalewą, zakręcić słoiki zakrętkami.
Słoiki z grzybami pasteryzować około 20 minut od zagotowania wody.
luna