Sposób przygotowania:
Krajanka piernikowo-kokosowa
Składniki na biszkopt, tzn. jajka, cukier, mąkę pszenną i ziemniaczaną, przyprawę do piernika, oraz odrobina proszku do pieczenia wymieszać w misce pałką lub zmiksować mikserem ręcznym. Blachę prostokątną natłuścić i wyłożyć arkuszem pergaminu do pieczenia. Wlać masę na spód i wstawić do nagrzanego do temp, 175-180 st. C. Piec ok. 25 min. na jasno brązowy kolor. Po upieczeniu zostawić ciasto w wyłączonym piekarniku do ostygnięcia. Zrobić masę z wiórków kokosowych, kremówki, kakao. Kremówkę najpierw ubić na sztywno z fixem. Schłodzić w lodówce przez 40 min. Potem wyjąć i wymieszać z pozostałymi składnikami. Biszkopt wybić z formy na deskę i przekroić na wpół długim płaskim nożem oraz przełożyć masą kakaowo-kokosową. Pokroić ciasto z masą na kawałki i podawać.