Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Krakersowe wieżyczki z pasztetem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

U mnie się bardzo dobrze przyjęły!

Krakersowe wieżyczki z pasztetem

Składniki:

Krakersowe wieżyczki z pasztetem

 

  • 16krakersów,
  • 30dag.drobiowego pasztetu,
  • 4 łyżki musztardy francuskiej,
  • 2 jajka,
  • 1/2 żółtej papryki,
  • 1/2czerwonej papryki,
  • 2 łyżki kaparów,
  • 1 cebula,
  • kilka gałązek koperku,
  • 1 łyżka oliwy z oliwek,
  • kilka liści sałaty
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Krakersowe wieżyczki z pasztetem
Pasztet dokładnie wymieszać z musztardą,dodać oliwę z oliwek,jajka ugotować na twardo,wystudzić,obrać ,pokroić w kosteczkę i dodać do pasztetu,cebulę i kapary posiekać i dodać do reszty składników i dodać posiekany koperek,przyprawić do smaku pieprzem i ponownie wszystko dokładnie wymieszać.Paprykę pokroić w cienkie paseczki.Krakersy układać po cztery jeden na drugim,oddzielając je od siebie warstwami masy z pasztetu.Pozostałą masę przełożyć do szprycy i udekorować nią wierzch,który należy posypać kolorowymi paseczkami papryki.Wieżyczki podawać na talerzu udekorowanym liśćmi sałaty i pokrojonym w kostkę pomidorem.