mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Krakersy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

chrupiące, kruche, słone, stanowią świetną przystawkę na imprezie:)

Krakersy

Składniki:

Krakersy

 

 

  • Na wierzch: 1 żółtko, 2 łyżki mleka
  • Oraz: mak, sezam, siemię lniane, ziarna słonecznika, papryka słodka w proszku, przyprawa do pizzy

 

 

Sposób przygotowania:

Krakersy
Z podanych składników szybko zagnieść kruche ciasto, zawinąć je w folię, włożyć do lodówki na godzinę. Następnie cienko rozwałkować, wyciąć ciastka o dowolnych kształtach. Poukładać obok siebie na natłuszczonej blasze, posmarować żółtkiem roztrzepanym z mlekiem, posypać po wierzchu sezamem/makiem/siemieniem/słonecznikiem/papryką oraz przyprawą do pizzy. Piec na złoty kolor w temperaturze 190 stopni (około 13 - 14 min. do lekkiego zrumienienia).