Sposób przygotowania:
Krakesowiec
1 i 1/2 szklanki mleka odlać. Dodać do niej mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, budyń waniliowy, jajko. Wszystko razem wymieszać. Pozostałe mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Do tego dodać pozostałe wcześniej wymieszane składniki. I całe czas mieszać, aż do zgęstnienia. Ostudzić. Masło rozmiksować i dodawać po łyżce ostudzonej masy. Krakersy rozłożyć na dużej brytfance na to dać masę. Na masę wyłożyć warstwę krakersów na to 2 puszki masy krówkowej i znów krakersy. Na to ubitą śmietanę. Śmietanę ubić, dodać do niej rozpuszczoną żelatynę w 1/3 szklance gorącej wody i ostudzoną. I wymieszać. Wierzch można posypać płatkami migdałowymi przyrumienionymi na patelni.