Sposób przygotowania:
Krążki cukinii w cieście
Cukinię wyszorować dokładnie, odciąć końce, pokroić ją w grubsze plastry. W misce umieścić mąkę i proszek do pieczenia, jajko i mleko, zmiksować. Doprawić solą i pieprzem. W cieście zanurzać krążki cukinii, wyjąć widelcem, kłaść na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością oleju. Smażyć z obu stron na rumiano. Następnie ułożyć na ręczniku papierowym aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Cukiniowe krążki podawać ułożone na sałacie, najlepiej z sosem czosnkowym
![Krążki cukinii w cieście Krążki cukinii w cieście](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/krazki-cukinii-w-ciescie-286147.jpg)
![Krążki cukinii w cieście Krążki cukinii w cieście](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/krazki-cukinii-w-ciescie-286148.jpg)
![Krążki cukinii w cieście Krążki cukinii w cieście](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/krazki-cukinii-w-ciescie-286149.jpg)
![Krążki cukinii w cieście Krążki cukinii w cieście](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/krazki-cukinii-w-ciescie-286150.jpg)