Sposób przygotowania:
Krążki cukinii napełnione farszem
Cukinię umyłam, pokroiłam w plastry o grubości ok. 3 cm, wydrążyłam środki z pestkami. Cebulę, pieczarki i paprykę pokroiłam w mniejszą kostkę, wrzuciłam na patelnię z rozgrzanym olejem, dodałam też mięso. Posoliłam, podsmażałam mieszając kilka minut. Dodałam ryż (nie ugotowany) i pomidory. Przyprawiłam, dodałam przeciśnięty przez praskę czosnek. Na małym ogniu dusiłam sos, aż ryż wchłonął cały płyn, stał się miękki a całość zrobiła się gęsta. Naczynie żaroodporne delikatnie skropiłam oliwą i ułożyłam wydrążone krążki, napełniłam farszem i posypałam startym parmezanem. Włożyłam naczynie do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiekałam do czasu, aż mięso i ser z wierzchu się zarumieniły.