Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Mielone w krążkach cukinii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Mięso mielone w krążkach cukinii jest bardzo smaczne i efektownie wygląda.

Mielone w krążkach cukinii Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mielone w krążkach cukinii

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Mielone w krążkach cukinii
Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na 1 łyżce oleju, przestudzić. Do mielonego mięsa dodać cebulę, 1 jajko, 2 łyżki bułki tartej, zmiażdżony czosnek, doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą do mięsa, dokładnie wymieszać. Cukinię obrać, pokroić na 1,5-2 cm krążki, szklanką wyciąć miąższ, oprószyć solą i pieprzem. Mielonym mięsem napełnić krążki, obtoczyć w mące, zanurzyć w roztrzepanych jajkach i obtoczyć w bułce tartej. Obie strony krążka z mięsem rumienić na rozgrzanym oleju. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku.
Mielone w krążkach cukinii
Do mielonego mięsa dodać wszystkie przygotowane skłądniki
Mielone w krążkach cukinii
Cukinię obrać pokroić wydrążyć miąższ napełnić mięsem
Mielone w krążkach cukinii
Panierować w mące roztrzepanym jajku i bułce tartej
Mielone w krążkach cukinii
Na rozgrzanym oleju rumienić na złoty kolor