Sposób przygotowania:
Krążki cukinii w cieście naleśnikowym
Cukinię obrać, pokroić w 1 cm krążki. Z każdego krążka usunąć gniazda nasienne.
Ciasto naleśnikowe:
Do miski wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia oraz szczyptę soli. Dodać jajko i stopniowo dodawać mleko mieszając ręczną trzepaczką do ubijania do uzyskania gładkiego, jednolitego ciasta. Dodać oregano i wymieszać.
Na patelni rozgrzać olej, krążki cukinii maczać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.
W razie potrzeby odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
Podawać z ulubionym sosem.
Ciasto naleśnikowe:
Do miski wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia oraz szczyptę soli. Dodać jajko i stopniowo dodawać mleko mieszając ręczną trzepaczką do ubijania do uzyskania gładkiego, jednolitego ciasta. Dodać oregano i wymieszać.
Na patelni rozgrzać olej, krążki cukinii maczać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.
W razie potrzeby odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
Podawać z ulubionym sosem.
gusia1000