Sposób przygotowania:
Paprykowe racuchy z gotowanym ryżemRyż:
![Paprykowe racuchy z gotowanym ryżem Paprykowe racuchy z gotowanym ryżem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/paprykowe-racuchy-z-gotowanym-ryzem-523746.jpg)
Ryż należy ugotować w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją umieszczoną na opakowaniu, a następnie wmieszać do niego masło.
Masa:
![Paprykowe racuchy z gotowanym ryżem Paprykowe racuchy z gotowanym ryżem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/paprykowe-racuchy-z-gotowanym-ryzem-523747.jpg)
W misce dokładnie połączyć mleko, mąkę, jajko, proszek do pieczenia oraz przyprawy.
Na końcu dodać ryż i całość ponownie wymieszać.
Smażenie:
![Paprykowe racuchy z gotowanym ryżem Paprykowe racuchy z gotowanym ryżem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/paprykowe-racuchy-z-gotowanym-ryzem-523748.jpg)
Na patelnię z rozgrzanym tłuszczem wykładać solidne porcje ciasta.
(1 łyżka stołowa =1 placek.)
Placuszki smażyć z obu stron do momentu lekkiego zarumienienia się.
Podanie:
![Paprykowe racuchy z gotowanym ryżem Paprykowe racuchy z gotowanym ryżem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/paprykowe-racuchy-z-gotowanym-ryzem-523749.jpg)
Placki odsączyć z nadmiaru tłuszczu i podawać na ciepło z ulubionym dodatkami lub solo.
(Zimne również są smaczne.)