Sposób przygotowania:
Krem ananasowy
Plastry ananasa wyjąć z puszki, odcedzić, polać wiśniówką i pozostawić na 2 godziny.
W misce dokładnie wymieszać ubite jajka z 6 dag cukru i mąką ziemniaczaną, rozprowadzoną w 1/2 szklanki mleka.
Pozostałe mleko zagotować z cukrem waniliowym i wrzące wlewać do miski z jajkami, nie przestając ubijać.
Ubitą masę przelać do rondelka, doprowadzić do zagotowania i przez cały czas gotowania ubijać trzepaczką, dopóki masa nie zgęstnieje.
Trzepaczka powinna ubijać całą powierzchnię dna rondelka, aby nie powstały grudki.
Po zdjeciu z ognia ubijać, aż do ostygniecia masy.
Do wystudzonej masy dodać pokrajane w kostkę 4 plastry ananasa oraz pozostałą wiśniówkę.
Nałożyć masę do pucharków.
Kremówkę ubić z pozostałym cukrem pudrem i nałożyć na wierzch masy, przybierając pucharki ananasem.
Przechowywać w lodówce do czasu podania.
W misce dokładnie wymieszać ubite jajka z 6 dag cukru i mąką ziemniaczaną, rozprowadzoną w 1/2 szklanki mleka.
Pozostałe mleko zagotować z cukrem waniliowym i wrzące wlewać do miski z jajkami, nie przestając ubijać.
Ubitą masę przelać do rondelka, doprowadzić do zagotowania i przez cały czas gotowania ubijać trzepaczką, dopóki masa nie zgęstnieje.
Trzepaczka powinna ubijać całą powierzchnię dna rondelka, aby nie powstały grudki.
Po zdjeciu z ognia ubijać, aż do ostygniecia masy.
Do wystudzonej masy dodać pokrajane w kostkę 4 plastry ananasa oraz pozostałą wiśniówkę.
Nałożyć masę do pucharków.
Kremówkę ubić z pozostałym cukrem pudrem i nałożyć na wierzch masy, przybierając pucharki ananasem.
Przechowywać w lodówce do czasu podania.