Sposób przygotowania:
Krem ananasowy
Plastry ananasa wyjąć z puszki, odcedzić, polać wiśniówką i pozostawić na 2 godziny. W misce dokładnie wymieszać ubite jajka z 6 dag cukru i mąką ziemniaczaną, rozprowadzoną w 1/2 szklanki mleka. Pozostałe mleko zagotować z cukrem waniliowym i wrzące wlewać do miski z jajkami, nie przestając ubijać. Ubitą masę przelać do rondelka, doprowadzić do zagotowania i przez cały czas gotowania ubijać trzepaczką, dopóki masa nie zgęstnieje. Trzepaczka powinna ubijać całą powierzchnię dna rondelka, aby nie powstały grudki. Po zdjęciu z ognia ubijać, aż do ostygniecia masy. Do wystudzonej masy dodać pokrajane w kostkę 4 plastry ananasa oraz pozostałą po macerowaniu plastrów wiśniówkę. Nałożyć masę do szklanych pucharków. Kremówkę ubić z pozostałym cukrem pudrem i nałożyć na wierzch masy, przybierając każdy pucharek plasterkiem ananasa. Przechowywać w lodówce do czasu podania.