Sposób przygotowania:
Krem brokułowo - pietruszkowy z serem i grzankami
Brokuła płuczemy dzielimy na różyczki. Pietruszki obieramy, myjemy i kroimy w mniejsze kawałki. Cebulkę obieramy i wszystkie warzywa przekładamy do garnka.
Zalewamy kilka cm ponad poziom warzyw bulionem lub wodą i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy do miękkości i dokładnie blendujemy.
Chleb tostowy kroimy na małe grzanki i podsmażamy na suchej patelni. Ser cheddar ścieramy na tarce.
Zupę podajemy z grzankami, posypaną serem.
Zalewamy kilka cm ponad poziom warzyw bulionem lub wodą i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy do miękkości i dokładnie blendujemy.
Chleb tostowy kroimy na małe grzanki i podsmażamy na suchej patelni. Ser cheddar ścieramy na tarce.
Zupę podajemy z grzankami, posypaną serem.
Magdalena88
niezły kąsek