szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Krem brokułowo-ziemniaczny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Krem brokułowy z dodatkiem serka topionego.

Krem brokułowo-ziemniaczny Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Krem brokułowo-ziemniaczny

 

  • brokuły mrożone
  • 2-3 marchewki
  • 1 kostka rosołowa
  • 3 ziemniaki
  • serek topiony śmietankowy
  • natka pietruszki
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Krem brokułowo-ziemniaczny
Marchewki obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Do garnka wkładamy pokrojone marchewki, ziemniaki i kostkę rosołową, całość zalewamy małą ilością wody i gotujemy pod przykryciem ok 15 minut. Dodajemy brokuły i gotujemy do miękkości warzyw. Pod koniec gotowania dodajemy pokruszony serek topiony i gotujemy aż się rozpuści. Doprawiamy pieprzem i całość miksujemy na krem. Dekorujemy natką pietruszki.
Krem brokułowo-ziemniaczny
Marchewki, ziemniaki, mrożone brokuły to podstawowe składniki.
Krem brokułowo-ziemniaczny
Ziemniaki obieramy i kroimy w grubą kostkę.