Sposób przygotowania:
Zupa brokułowa krem
Brokuły umyć, podzielić na różyczki. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, wrzucić do bulionu warzywnego, gotować do miękkości. Cebulę i ząbek czosnku obrać, pokroić, przesmażyć na tłuszczu dodać do bulionu.
Następnie dodać różyczki brokułów i gotować , kilka minut. Wyjąć kilka różyczek do dekoracji.
Zmiksować zupę, zabielić śmietaną, doprawić solą i pieprzem.
Podawać zupę udekorowaną brokułami i migdałami.
Smacznego !
Następnie dodać różyczki brokułów i gotować , kilka minut. Wyjąć kilka różyczek do dekoracji.
Zmiksować zupę, zabielić śmietaną, doprawić solą i pieprzem.
Podawać zupę udekorowaną brokułami i migdałami.
Smacznego !