Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Krem czekoladowy z rodzynkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Krem jest puszysty, delikatny i smaczny.

Krem czekoladowy z rodzynkami

Składniki:

Krem czekoladowy z rodzynkami

 

  • 250 ml śmietany kremówki
  • 1 łyżeczka żelatyny
  • 2 łyżki rumu
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 łyżka kakao
  • 2 łyżki rodzynek

 

 

 

Sposób przygotowania:

Krem czekoladowy z rodzynkami
Mocno schłodzoną śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Żelatynę namoczyć w kilku łyżkach zimnej wody, gdy napęcznieje podgrzać, dodać kakao i wymieszać, ostudzić. Następnie połączyć z ubitą śmietaną, dodać rum i rodzynki, wymieszać. Kremem można przełożyć ciasto lub podawać w pucharkach jako deser. Odłożyć do lodówki i schłodzić.