Sposób przygotowania:
Krem dyniowo-marchewkowyPrzygotowanie warzyw
Dynię odcedzamy, ziemniaki kroimy w kostkę, a marchewki w talarki. Przystępujemy do gotowania wywaru. Do garneczka wlewam jakieś 2 litry wody. Wrzucamy listki pora, selera, natkę kopru, natką pietruszki, listki laurowe, ziele angielskie. Dodajemy też opieczone 3/4 cebuli na palniku oraz część z kaczki. Solimy wszystko i gotujemy przez 30 minut.
Dodawania składników do wywaru
Wyjmujemy wygotowana zieleninę. Dodajemy ziemniaka i marchew. Gotujemy 15 minut. Wyjmujemy kaczynę, dodajemy masło, pieprz, ocet, cukier. Resztę cebuli siekamy i przesmażamy na suchej patelni, dodajemy do wywaru.
Miksowanie
Miksujemy wszystko na gładki krem.
Doprawianie końcowe
Do kremu dodajemy posiekaną zieleninę. Makaron gotujemy na półtwardo. Krem podajemy z makaronem, oraz kawałkami sera feta,