Sposób przygotowania:
Krem jajeczno-owocowy
Białka oddzielić od żółtek.
Żelatynę wymieszać kilkoma łyżkami zimnej wody.
Odstawić na kilka minut, następnie ogrzewać na małym ogniu, mieszając.
Gdy zawrze odstawić, ostudzić.
Banany obrać ze skórki, pokroić w kawałki, dodać połowę cukru, żółtka, zmiksować.
Z białek ubić pianę na sztywno, dodając resztę cukru.
Ubijając dalej połączyć ze zmiksowanymi składnikami i żelatyną.
Ubijać jeszcze przez chwilę.
Krem przełożyć do kompotierek i schłodzić w lodówce.
Żelatynę wymieszać kilkoma łyżkami zimnej wody.
Odstawić na kilka minut, następnie ogrzewać na małym ogniu, mieszając.
Gdy zawrze odstawić, ostudzić.
Banany obrać ze skórki, pokroić w kawałki, dodać połowę cukru, żółtka, zmiksować.
Z białek ubić pianę na sztywno, dodając resztę cukru.
Ubijając dalej połączyć ze zmiksowanymi składnikami i żelatyną.
Ubijać jeszcze przez chwilę.
Krem przełożyć do kompotierek i schłodzić w lodówce.