Sposób przygotowania:
Krem pieczarkowo-serowy
Pieczarki obrać, w razie potrzeby oczyścić. Cebulę obrać i umyć. Cebulę i pieczarki pokroić - odpowiednio w kosteczkę i na paski. Na rozgrzanym tłuszczu podsmażyć cebulę i pieczarki. Dodać odrobinę soli i pieprzu. Smażyć do zmiękczenia pieczarek - przez ok 10 minut. Podsmażone pieczarki z cebulą przełożyć do rondla, dodać 1 i 1/2 kostki grzybowej, zalać wodą - wedle uznania, ja dodałam ok 2 szklanki wody, czyli 500ml. Dodać sól i pieprz do smaku. Gotować na wolnym ogniu przez ok 15 minut. W międzyczasie ugotować makaron w osolonej wodzie, odcedzić. Do gotujących się pieczarek z cebulą dodać serek topiony, rozpuścić i zagotować. Wszystko zmiksować blenderem, doprawić do smaku. Podawać na gorąco z drobnym makaronem lub ze świeżym pieczywem. Na drugi dzień jest jeszcze lepsze.
msewka