Sposób przygotowania:
Krem pieczarkowy
Pieczarki obrać, umyć i pokroić na kawałki. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Seler obrać, umyć i zetrzeć na tarce jarzynowej. Olej rozgrzać w garnku, wrzucić cebulę i przesmażyć. Po chwili dodać seler i razem smażyć. Dodać pokrojone pieczarki i całość jeszcze przez chwilę smażyć. Wlać bulion i gotować do miękkości warzyw i pieczarek. Garnek zdjąć z ognia, przestudzić. Zupę przelać do dzbanka blendera i zmiksować. Przelać z powrotem do garnka, wlać śmietanę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Zupę podgrzać. Podawać z grzankami, posiekaną natką pietruszki i plasterkami pieczarek podsmażonych na suchej patelni. *przepis znalazłam na jednym z portali kulinarnych u @mysza75
misia5
zbysiowa
mysza75
anemon
Polecam, zupa jest bardzo smaczna i gotowa w kilka chwil.
Szeptucha
anemon
Bardzo się cieszę, że skorzystałaś z przepisu, a najbardziej z tego, że zupa Ci smakuje.