ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Krem pieczarkowy z makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo pożywna, gęsta zupa, może z powodzeniem stanowić samodzielny posiłek.

Krem pieczarkowy z makaronem

Składniki:

Krem pieczarkowy z makaronem

 

 

Sposób przygotowania:

Krem pieczarkowy z makaronem
Pietruszki, marchewki oraz seler myjemy, obieramy, kroimy na mniejsze kawałki, zalewamy wodą, solimy i gotujemy. Pieczarki obieramy, kroimy na małe kawałki i smażymy w rondlu, soląc uprzednio na odrobinie oliwy. Gdy warzywa w wywarze zmiękną całkowicie, miksujemy je w bulionie za pomocą blendera. Takim kremem zalewamy pieczarki w rondelku. Wszystko gotujemy przez chwilę, zabielamy jogurtem (ilość jogurtu według uznania). Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i maggi. Zupę podajemy z ugotowanym makaronem. Smacznego!

Tagi:

makaron