Sposób przygotowania:
Zupa krem z pomidorów z grzankami
Cebulę i czosnek obieramy, siekamy na drobno i dusimy na oleju, zdejmujemy z ognia. Pomidory z puszki umieszczamy w blenderze razem z cebulą i czosnkiem dokładnie miksujemy.
Masło rozgrzewamy i dodajemy do niego zmiksowane pomidory, tymianek, bazylię i rosół. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy wszystko razem około 10 min.
Na pieczywo tostowe nakładamy ser, przykrywamy 2 kromką pieczywa. Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 200°C aż chleb się zrumieni.
Tosty kroimy w kwadraciki.
Na talerz wlewamy zupę, posypujemy grzankami i siekaną natką pietruszki. Możemy posypać również pokrojonym serem.
Masło rozgrzewamy i dodajemy do niego zmiksowane pomidory, tymianek, bazylię i rosół. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy wszystko razem około 10 min.
Na pieczywo tostowe nakładamy ser, przykrywamy 2 kromką pieczywa. Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 200°C aż chleb się zrumieni.
Tosty kroimy w kwadraciki.
Na talerz wlewamy zupę, posypujemy grzankami i siekaną natką pietruszki. Możemy posypać również pokrojonym serem.