Sposób przygotowania:
Krem pomidorowy 3
Gotujemy wywar rosołowy: porcje rosołową czyścimy wkładamy do garnka, marchewkę, pietruszkę obieramy, myjemy kroimy na ćwiartki, cebulę obieramy, kroimy w piórka, czosnek obieramy kroimy na pół, liścia selera myjemy. Teraz wszystkie warzywa wrzucamy do garnka z porcją rosołową zalewamy około 1,5 l wody i gotujemy na małym ogniu 1,5 godziny. Po czym wyjmujemy porcję rosołową, blenderem miksujemy warzywa doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy koncentrat pomidorowy Pudliszki, zagotowujemy dodajemy śmietanę i jeszcze ewentualnie doprawiamy do smaku. Ser żółty trzemy na tarce, szczypiorek myjemy osuszamy i kroimy na drobno. Krem ubieramy na talerz posypujemy serem i szczypiorkiem.