Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Krem warzywny z czarną fasolką i fetą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo smaczna i wyrazista w smaku zupa oparta na mieszance wielu warzyw. A smak fety i czarnej fasolce nadaje jej charakteru.

Krem warzywny z czarną fasolką i fetą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krem warzywny z czarną fasolką i fetą

 

Sposób przygotowania:

Krem warzywny z czarną fasolką i fetą
Przygotowujemy czarną fasolę: namaczamy przez noc, a następnie gotujemy przez dwie godziny. Nalewamy do garna sok pomidorowy. Ziemniaka, pora, selera i marchew obieramy ze skórki, kroimy w kostkę. Nakładamy na patelnie razem z pokrojoną w kostkę cebulą. Smażymy 15 minut. przekładamy do garnka. Dodajemy poszatkowane zioła, listek pora, liść laurowy i przeciśnięty przez prasę czosnek. Pomidory obieramy ze skórki. Dodajemy do reszty warzyw. Gotujemy do miękkości wszystkich warzyw. Następnie blenderujemy wszystko na gładką masę, dodajemy 3/4 fasoli, mieszamy. Ozdabiamy resztą fasoli i fetą.
Krem warzywny z czarną fasolką i fetą
Etap 1 - kroimy warzywa i nakładamy na patelnię
Krem warzywny z czarną fasolką i fetą
Etap 2 przekładamy wszystko do garna i doprawiamy
Krem warzywny z czarną fasolką i fetą
Etap 3 - dokładamy pokrojone w kostkę pomidory
Krem warzywny z czarną fasolką i fetą
Etap 4 - wszystko blenderujemy (zdjęcie miks: warzywa przed i po miksowaniu)

Tagi:

fasolka