Sposób przygotowania:
Kremowa zupa ogórkowa (z serkami topionymi)ETAP 1:
Umyte mięso włożyłam do garnka. Dodałam obrane i pokrojone na kawałki ziemniaki.
Marchewki, pietruszkę i selera obrałam i starłam na grubych oczkach na tarce. Przesmażyłam na oleju i dodałam do garnka. Pora i cebulę drobno posiekałam, przesmażyłam na oleju. Przyprawiłam solą, pieprzem ziołowym i majerankiem i dodałam do garnka.
Ogórki starłam i przesmażyłam na maśle, dodałam do garnka. Zalałam wszystko wodą tak, aby przykryć składniki. Dodałam przyprawy, koperek i pietruszkę. Zagotowałam.
Gotowałam zupę na wolnym ogniu ok. 25 minut. Dodałam śmietanę i serki topione i gotowałam dalej aż warzywa i mięso będą miękkie. Na koniec można jeszcze doprawić solą i pieprzem.