gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Zupa krem z warzyw

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Lekka zupa-krem z sezonowych warzyw z dodatkiem mięsa z kurczaka. Przepyszna na letni obiad. Polecam.

Zupa krem z warzyw

Składniki:

Zupa krem z warzyw

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem z warzyw
Marchewkę, pietruszkę,seler obieramy i kroimy w kostkę.

Do garnka wlewamy około 3,5-4 litra wody, wrzucamy udka z kurczaka, ziele angielskie i liście laurowe oraz pokrojone warzywa.

Gotujemy około 30-40 minut na małym ogniu.

Cukinię obieramy i kroimy w kostkę, kalafior dzielimy na małe różyczki.

Wrzucamy warzywa do garnka. Gotujemy do miękkości.

Przyprawiamy.

Następnie wyjmujemy udka i oddzielamy mięso, mięso dodajemy do zupy.

Zupę miksujemy na gładki krem z łyżką masła.

Podajemy z natką pietruszki i groszkiem ptysiowym.

Smacznego