Sposób przygotowania:
Zupa krem z warzyw
Marchewkę, pietruszkę,seler obieramy i kroimy w kostkę.
Do garnka wlewamy około 3,5-4 litra wody, wrzucamy udka z kurczaka, ziele angielskie i liście laurowe oraz pokrojone warzywa.
Gotujemy około 30-40 minut na małym ogniu.
Cukinię obieramy i kroimy w kostkę, kalafior dzielimy na małe różyczki.
Wrzucamy warzywa do garnka. Gotujemy do miękkości.
Przyprawiamy.
Następnie wyjmujemy udka i oddzielamy mięso, mięso dodajemy do zupy.
Zupę miksujemy na gładki krem z łyżką masła.
Podajemy z natką pietruszki i groszkiem ptysiowym.
Smacznego
Do garnka wlewamy około 3,5-4 litra wody, wrzucamy udka z kurczaka, ziele angielskie i liście laurowe oraz pokrojone warzywa.
Gotujemy około 30-40 minut na małym ogniu.
Cukinię obieramy i kroimy w kostkę, kalafior dzielimy na małe różyczki.
Wrzucamy warzywa do garnka. Gotujemy do miękkości.
Przyprawiamy.
Następnie wyjmujemy udka i oddzielamy mięso, mięso dodajemy do zupy.
Zupę miksujemy na gładki krem z łyżką masła.
Podajemy z natką pietruszki i groszkiem ptysiowym.
Smacznego
SylaUla
biedroneczki
gosiapiotrek23
;)
gosiapiotrek23
;)