Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Zupa cappuccino z białych szparagów

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Zupa krem z białych szparagów podana w filiżance z babeczko z kozim serem i czerwonym pieprzem.

Zupa cappuccino z białych szparagów

Składniki:

Zupa cappuccino z białych szparagów

Zupa Cadduccino

Słone babeczki z kozim serem

  • 2 jajka
  • łyżka majonezu
  • 3 łyżki mąki
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżka startego żółtego sera
  • 200 g koziego twarożku
  • czerwony pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa cappuccino z białych szparagów
Szparagi obierz ze skórki, pokrój na mniejsze kawałki i ugotuj w wywarze drobiowym. Ugotowane szparagi zmiksuj wraz z wywarem na gładką masę, na patelni rozpuść masło i dodaj do niego mąkę, tak powstałą zasmażką zagęść zupę, dopraw solą, pieprzem i gałką.

(Przygotuj babeczki) W misce rozmieszaj majonez, starty ser i żółtka, dodaj pianę ubitą z białek, mąkę i proszek do pieczenia, ciasto delikatnie wymieszaj i przełóż do foremek, piecz 30min w 150stop, po upieczeniu udekoruj kozim serkiem i czerwonym pieprzem.

Zupę Cappuccino podawaj w filiżankach z pianką z ubitej na ciepło śmietanki.