Sposób przygotowania:
Zupa cappuccino z białych szparagów
Szparagi obierz ze skórki, pokrój na mniejsze kawałki i ugotuj w wywarze drobiowym. Ugotowane szparagi zmiksuj wraz z wywarem na gładką masę, na patelni rozpuść masło i dodaj do niego mąkę, tak powstałą zasmażką zagęść zupę, dopraw solą, pieprzem i gałką.
(Przygotuj babeczki) W misce rozmieszaj majonez, starty ser i żółtka, dodaj pianę ubitą z białek, mąkę i proszek do pieczenia, ciasto delikatnie wymieszaj i przełóż do foremek, piecz 30min w 150stop, po upieczeniu udekoruj kozim serkiem i czerwonym pieprzem.
Zupę Cappuccino podawaj w filiżankach z pianką z ubitej na ciepło śmietanki.
(Przygotuj babeczki) W misce rozmieszaj majonez, starty ser i żółtka, dodaj pianę ubitą z białek, mąkę i proszek do pieczenia, ciasto delikatnie wymieszaj i przełóż do foremek, piecz 30min w 150stop, po upieczeniu udekoruj kozim serkiem i czerwonym pieprzem.
Zupę Cappuccino podawaj w filiżankach z pianką z ubitej na ciepło śmietanki.
Ostra