ewrylka

ewrylka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 74]

Zupa krem z brokułów z płatkami migdałowymi

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszna, zdrowa i soczyście zielona zupa brokułowa z kleksem z mascarpone i prażonymi migdałami.

Zupa krem z brokułów z płatkami migdałowymi

Składniki:

Zupa krem z brokułów z płatkami migdałowymi

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem z brokułów z płatkami migdałowymi
Brokuły myjemy. Dzielimy go na różyczki. Od każdej ucinamy nóżkę. Do gotującej się wody wkładamy brokułowe nóżki (ponieważ troszkę dłużej się gotują) solimy i gotujemy kilka minut. Dokładamy różyczki i gotujemy do miękkości, ale nie za długo, bo brokuły stracą kolor.. Brokuły wyjmujemy do miski i wlewamy część wody w której się gotowały. Blendujemy całość. Dodając w razie potrzeby wodę, w której gotowały się nasze brokuły.. Wszystko zależy od tego, jaką konsystencję zupy chcemy uzyskać ;). Dodajemy do smaku przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na patelni prażymy płatki migdałowe na maśle , na złoty kolor. Podajemy z kleksami mascarpone lub z sera koziego i posypujemy prażonymi płatkami migdałów. Zupa prosta, smaczna i zjawiskowa! Polecam i życzę smacznego!

Tagi:

sery ser brokuły