Sposób przygotowania:
Zupa krem z brokułów z płatkami migdałowymi
Brokuły myjemy. Dzielimy go na różyczki. Od każdej ucinamy nóżkę. Do gotującej się wody wkładamy brokułowe nóżki (ponieważ troszkę dłużej się gotują) solimy i gotujemy kilka minut. Dokładamy różyczki i gotujemy do miękkości, ale nie za długo, bo brokuły stracą kolor.. Brokuły wyjmujemy do miski i wlewamy część wody w której się gotowały. Blendujemy całość. Dodając w razie potrzeby wodę, w której gotowały się nasze brokuły.. Wszystko zależy od tego, jaką konsystencję zupy chcemy uzyskać ;). Dodajemy do smaku przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na patelni prażymy płatki migdałowe na maśle , na złoty kolor. Podajemy z kleksami mascarpone lub z sera koziego i posypujemy prażonymi płatkami migdałów. Zupa prosta, smaczna i zjawiskowa! Polecam i życzę smacznego!
kołczu
ewrylka
To dzięki temu, że są same brokuły i to świeże. Poza tym bardzo krótko gotowane.
Kocham ten kolor!
zbysiowa
ewrylka