lola11992

lola11992

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 622]

Krem z cielęciny i buraków

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Dobry krem z cielęciny i buraków z ryżem...

Krem z cielęciny i buraków

Składniki:

Krem z cielęciny i buraków

 

Sposób przygotowania:

Krem z cielęciny i buraków
Ziemniaki, marchewki, pietruszkę starannie obrać, przemyć. Obrane i umyte warzywa wsadzić do garnka z wodą i gotować, aż do osiągnięcia miękkości. Mięso cielęce dokładnie oczyścić, umyć, a następnie pokroić w kostkę. W innym naczyniu gotować oczyszczone i pokrojone w kostkę mięso cielęce również, aż do osiągnięcia miękkości. Kiedy mięso będzie już miękkie należy połączyć je z ugotowanymi warzywami ( marchewka, ziemniaki, pietruszka). Buraki dobrze oczyścić i popłukać, a następnie także gotować, aż do miękkości. W następnej kolejności buraki lekko ostudzić, a następnie obrać ze skórki. Ugotowane i obrane buraki połączyć z wcześniej ugotowanymi warzywami oraz mięsem. Wszystkie składniki bardzo dobrze zmiksować na krem. Do zmiksowanych składników dodać trochę masła oraz doprawić pieprzem i solą oraz bardzo dobrze wymieszać. Ryż ugotować w lekko posolonej wodzie. Na talerz dać ugotowany ryż i polać gotowym kremem.

Tagi:

buraki