Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1054]

Krem z czerwonej kapusty z burakami i kozim serem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo pożywna, smaczna, gęsta i mocno rozgrzewająca zupa, która warto zaserwować w chłodny, jesienny dzień.

Krem z czerwonej kapusty z burakami i kozim serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krem z czerwonej kapusty z burakami i kozim serem

 

  • 1 mała główka czerwonej kapusty (około 800 gram)
  • 1 cebula
  • 2 ziemniaki
  • 1 mała marchewka
  • 2 średnie buraki
  • 1,25 litra rosołu
  • 150 gram koziego sera
  • 1/2 cytryny
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • 1 łyżeczka kuminu rzymskiego
  • 1/2 łyżeczki mielonego kminku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Krem z czerwonej kapusty z burakami i kozim serem
Pokrojoną w piórka cebulę podsmażamy na rozgrzanym oleju do momentu, aż stanie się szklista.

Z kapusty usuwamy głąb, szatkujemy i dodajemy do cebuli. Solimy, dodajemy kminek oraz kumin i podsmażamy 5 minut.

Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, buraczki i marchewkę. Zalewamy gorącym rosołem i gotujemy 30 minut na małym ogniu.

Zdejmujemy zupę z palnika i blendujemy ją na gładki krem. Dodajemy sok z cytryny i doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.

Serwujemy z pokruszonym kozim serem.
Krem z czerwonej kapusty z burakami i kozim serem
Pokrojoną w piórka cebulę podsmażamy na rozgrzanym oleju do momentu, aż stanie się szklista.
Krem z czerwonej kapusty z burakami i kozim serem
Z kapusty usuwamy głąb, szatkujemy i dodajemy do cebuli. Solimy, dodajemy kminek oraz kumin i podsmażamy 5 minut.
Krem z czerwonej kapusty z burakami i kozim serem
Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, buraczki i marchewkę.
Krem z czerwonej kapusty z burakami i kozim serem
Zalewamy gorącym rosołem i gotujemy 30 minut na małym ogniu.