Sposób przygotowania:
Krem z czerwonej kapusty z burakami i kozim serem
Pokrojoną w piórka cebulę podsmażamy na rozgrzanym oleju do momentu, aż stanie się szklista.
Z kapusty usuwamy głąb, szatkujemy i dodajemy do cebuli. Solimy, dodajemy kminek oraz kumin i podsmażamy 5 minut.
Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, buraczki i marchewkę. Zalewamy gorącym rosołem i gotujemy 30 minut na małym ogniu.
Zdejmujemy zupę z palnika i blendujemy ją na gładki krem. Dodajemy sok z cytryny i doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.
Serwujemy z pokruszonym kozim serem.
Z kapusty usuwamy głąb, szatkujemy i dodajemy do cebuli. Solimy, dodajemy kminek oraz kumin i podsmażamy 5 minut.
Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, buraczki i marchewkę. Zalewamy gorącym rosołem i gotujemy 30 minut na małym ogniu.
Zdejmujemy zupę z palnika i blendujemy ją na gładki krem. Dodajemy sok z cytryny i doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.
Serwujemy z pokruszonym kozim serem.
robaczek