Sposób przygotowania:
Zupa z cukinią i białą fasolą
1. Przygotowujemy wywar drobiowy lub inny ulubiony.
2. Cukinię myjemy i kroimy drobno. Przekładamy do garnka i podsmażamy na oleju.
3. Dodajemy cebulę, pora oraz przeciśnięty przez praskę czosnek . Doprawiamy tymiankiem, solą i pieprzem. Podsmażamy wszystko razem przez chwilę.
4. Do garnka wlewamy gotowy już wywar i dodajemy pokrojone drobno ziemniaki, a później drobny makaron. Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy do miękkości ziemniaków i makaronu.
5. Pod koniec gotowania dodajemy ugotowaną fasolę i szpinak. Doprawiamy według uznania solą, pieprzem, tymiankiem, wędzona papryką czerwoną. Możemy podawać z płatkami chili i startym parmezanem.
2. Cukinię myjemy i kroimy drobno. Przekładamy do garnka i podsmażamy na oleju.
3. Dodajemy cebulę, pora oraz przeciśnięty przez praskę czosnek . Doprawiamy tymiankiem, solą i pieprzem. Podsmażamy wszystko razem przez chwilę.
4. Do garnka wlewamy gotowy już wywar i dodajemy pokrojone drobno ziemniaki, a później drobny makaron. Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy do miękkości ziemniaków i makaronu.
5. Pod koniec gotowania dodajemy ugotowaną fasolę i szpinak. Doprawiamy według uznania solą, pieprzem, tymiankiem, wędzona papryką czerwoną. Możemy podawać z płatkami chili i startym parmezanem.
lukrowanepierniczki