edyta337

edyta337

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 172]

Zupa z cukinią i białą fasolą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pożywna i sycąca zupa z dodatkiem cukinii, białej fasoli, szpinaku, pora , tymianku na wywarze drobiowym.

Zupa z cukinią i białą fasolą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa z cukinią i białą fasolą

 

Sposób przygotowania:

Zupa z cukinią i białą fasolą
1. Przygotowujemy wywar drobiowy lub inny ulubiony.

2. Cukinię myjemy i kroimy drobno. Przekładamy do garnka i podsmażamy na oleju.

3. Dodajemy cebulę, pora oraz przeciśnięty przez praskę czosnek . Doprawiamy tymiankiem, solą i pieprzem. Podsmażamy wszystko razem przez chwilę.

4. Do garnka wlewamy gotowy już wywar i dodajemy pokrojone drobno ziemniaki, a później drobny makaron. Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy do miękkości ziemniaków i makaronu.

5. Pod koniec gotowania dodajemy ugotowaną fasolę i szpinak. Doprawiamy według uznania solą, pieprzem, tymiankiem, wędzona papryką czerwoną. Możemy podawać z płatkami chili i startym parmezanem.
Zupa z cukinią i białą fasolą
Cukinię myjemy i kroimy. Podsmażamy na oleju.
Zupa z cukinią i białą fasolą
Dodajemy pokrojoną cebulę i pora oraz czosnek.
Zupa z cukinią i białą fasolą
Ziemniaki obieramy i kroimy drobno i dodajemy do zupy
Zupa z cukinią i białą fasolą
Dodajemy do zupy makaron, szpinak oraz białą fasolę