iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Krem z dyni z chipsami z kiełbasy wołowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Nie mogę oprzeć się dyni, jej kolor, kształt jest cudowna. Ruszając dalszym tropem dyni kolejny przepis na krem - zupkę z dyni tym razem z chipsami z kiełbasy wołowej dojrzewającej z śliwką.

Krem z dyni z chipsami z kiełbasy wołowej

Składniki:

Krem z dyni z chipsami z kiełbasy wołowej

 

 

 

  • 2 marchewki

 

 

  • 2 łyżki masła klarowanego

 

 

Sposób przygotowania:

Krem z dyni z chipsami z kiełbasy wołowej
Dynię obieramy usuwamy pestki. Kroimy w kosteczkę. Czosnek obieramy i wyciskamy. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce.

W dużym garnku na maśle podsmażamy marchewkę, dodajemy dynię. Mieszamy i chwilę smażymy. Dodajemy wyciśnięty czosnek. Zalewamy przegotowaną wodą, aby nakryła dynię. Gotujemy do miękkości. Miksujemy blenderem. Doprawiamy sola i imbirem do smaku. Zagotowujemy.

Plasterki kiełbasy podsmażamy na suchej rozgrzanej patelni. Kiedy plasterki zaczyna się wyginać są gotowe. Podajemy je z zupą.

Tagi:

dynia