Sposób przygotowania:
Krem z dyni z chipsami z kiełbasy wołowej
Dynię obieramy usuwamy pestki. Kroimy w kosteczkę. Czosnek obieramy i wyciskamy. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce.
W dużym garnku na maśle podsmażamy marchewkę, dodajemy dynię. Mieszamy i chwilę smażymy. Dodajemy wyciśnięty czosnek. Zalewamy przegotowaną wodą, aby nakryła dynię. Gotujemy do miękkości. Miksujemy blenderem. Doprawiamy sola i imbirem do smaku. Zagotowujemy.
Plasterki kiełbasy podsmażamy na suchej rozgrzanej patelni. Kiedy plasterki zaczyna się wyginać są gotowe. Podajemy je z zupą.
W dużym garnku na maśle podsmażamy marchewkę, dodajemy dynię. Mieszamy i chwilę smażymy. Dodajemy wyciśnięty czosnek. Zalewamy przegotowaną wodą, aby nakryła dynię. Gotujemy do miękkości. Miksujemy blenderem. Doprawiamy sola i imbirem do smaku. Zagotowujemy.
Plasterki kiełbasy podsmażamy na suchej rozgrzanej patelni. Kiedy plasterki zaczyna się wyginać są gotowe. Podajemy je z zupą.