Sposób przygotowania:
Krem z fasoli z chipsami z marchewkiETAP 1:
Cebule i czosnek obieram oraz kroję. Przesmażam na maśle aż zrobi się miękka. Dolewam bulion, dodaję obraną fasolkę, obrane dwie marchewkę. Gotuje do miękkości warzyw.
Cebulkę białą obieram i kroję drobno na desce.
ETAP 2:
Marchew obieram, fasolkę także i warzywa myję.
ETAP 3:
Cebule przesmażam na patelni i zalewam bulionem.
ETAP 4:
Dodaję marchewkę i fasolkę. Gotuję do miękkości. Następnie wyjmuję marchewkę na talerz. Odlewam połowę bulionu i miksuję jedną cześć zupy z marchewką drugą z fasolką, dodaję śmietanę. Zupy doprawiam. Jedną marchewkę odłożyłam i pokroiłam na cienkie plastry. Przesmażyłam je na maśle tak długo aż powstały chipsy. Zupę podaję z chipsami.