Pobitegarybarbary

Pobitegarybarbary

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 265]

Zupa krem z fasoli i cebuli z rozmarynem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Bardzo smaczna, niezwykle aromatyczna zupa. Bardzo gęsta i sycąca. Cudownie rozgrzewa w sezonie zimowym.

Zupa krem z fasoli i cebuli z rozmarynem

Składniki:

Zupa krem z fasoli i cebuli z rozmarynem

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem z fasoli i cebuli z rozmarynem
Namoczoną przez noc fasolę gotujemy do miękkości. Na patelnię wrzucamy cebulę (piórka) i czosnek (plasterki). Dodajemy 2 łyżki rozmarynu. Kostki rosołowe rozpuszczamy w 2 szklankach wody. Dokładamy liście laurowe i ziele. Dokładamy fasolę z cebulą i czosnkiem. Gotujemy przez pół godziny.

Miksujemy i doprawiamy sokiem z cytryny. Solimy i pieprzymy do smaku. Przed podaniem posypujemy serem startych na grubych oczkach na tarce.

Tagi:

fasola