gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 970]

Krem z grochu z karmelizowaną cebulą i kiełbasą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepyszny krem z grochu łuskanego z dodatkiem karmelizowanej cebuli i kiełbaski. Polecam wypróbowanie przepisu.

Krem z grochu z karmelizowaną cebulą i kiełbasą

Składniki:

Krem z grochu z karmelizowaną cebulą i kiełbasą

 

  • 300 g łuskanego grochu,
  • 4 udka z kurczaka,
  • 1 marchew,
  • 1 pietruszka,
  • mały kawałek selera,
  • 1 cebula,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 1 łyżeczka wędzonej papryki słodkiej,
  • 1 łyżeczka ostrej papryki,
  • sól,
  • pieprz,
  • 1 łyżeczka majeranku,
  • 2 małe pętka kiełbasy,
  • 1 czerwona cebula,
  • 1 łyżeczka miodu,
  • 1 łyżka masła.

Sposób przygotowania:

Krem z grochu z karmelizowaną cebulą i kiełbasą
Groch zalewamy woda na noc.

Do garnka wlewamy wodę (około 3-4 litry).

Wrzucamy udka i groch, gotujemy na małym ogniu.

Warzywa obieramy i kroimy w kostkę, dorzucamy do garnka.

Gotujemy do miękkości.

Przyprawiamy i jeszcze chwilę gotujemy.

Kiełbaskę kroimy w kostkę, a cebulę w piórka.

Podsmażamy na łyżce masła, dodajemy miód i chwilę smażymy.

Z zupy wyjmujemy mięso, liście i ziele, miksujemy blenderem na gładki krem.

Podajemy z kiełbaską i cebulą.

Smacznego ;)