Sposób przygotowania:
Krem z kalafiora z serem pleśniowym
Do garnka wlać bulion i zagotować. Kalafiora podzielić na różyczki i dokładnie umyć.
Gdy bulion się zagotuje wrzucić kalafiora. Dolać mleko. Gotować aż kalafior będzie prawie miękki.
Potem dodać pokruszony ser pleśniowy. Gotować jeszcze aż kalafior będzie mięciutki.
Następnie całość zmiksować na krem. Jeśli potrzeba można doprawić jeszcze do smaku sola i pieprzem.
Jeśli krem jest za gęsty można dolać bulionu.
Krem podałam oprószony świeżo zmielonym pieprzem i prażonymi płatkami migdałów.
Gdy bulion się zagotuje wrzucić kalafiora. Dolać mleko. Gotować aż kalafior będzie prawie miękki.
Potem dodać pokruszony ser pleśniowy. Gotować jeszcze aż kalafior będzie mięciutki.
Następnie całość zmiksować na krem. Jeśli potrzeba można doprawić jeszcze do smaku sola i pieprzem.
Jeśli krem jest za gęsty można dolać bulionu.
Krem podałam oprószony świeżo zmielonym pieprzem i prażonymi płatkami migdałów.
SylaUla