malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Krem z kalarepy z groszkiem ptysiowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Posypujemy groszkiem ptysiowym lub grzankami. Bardzo lubię przygotowywać kremy warzywne, są proste w wykonaniu oraz bardzo smaczne i pożywne.

Krem z kalarepy z groszkiem ptysiowym

Składniki:

Krem z kalarepy z groszkiem ptysiowym

 

Sposób przygotowania:

Krem z kalarepy z groszkiem ptysiowym
W 1,5 litra wody gotujemy włoszczyznę, listki laurowe 20 min, następnie wywar przecedzamy, dodajemy udko, solimy gotujemy je 15 min. Ziemniaki, kalarepę, marchew kroimy w kostkę dorzucamy do wywaru, gotujemy do miękkości, wyjmujemy udko, miksujemy wszystko na krem, dodajemy pieprz, śmietanę, sok z cytryny oraz koper, doprowadzamy do zagotowania, nakładamy krem na talerze.