Sposób przygotowania:
Krem z koniakiem
Kawę zagotuj z cynamonem. Przecedź.
Czekoladę rozpuść na parze. Żółtka zmiksuj, dodaj gorącą, ale nie wrząca kawę.
Ubijaj na parze, aż powstanie gęsty krem.
Wymieszaj z żelatyną. Dodaj rozpuszczoną czekoladę i koniak.
Naczynie z kremem wstaw do zimnej wody
Krem ubijaj aż wystygnie.
połowę śmietany ubij. Białka ubij z solą i cukrem na sztywno.
Dodaj do kremu razem ze śmietaną. Kremem napełnij salaterki i wstaw na 2 godz do lodówki.
Pozostałą śmietanę ubij. Zmiksuj z mlekiem i cukrem waniliowym. Masę ułóż na czekoladowym kremie.
Posyp cynamonem, wymieszanym z kakao.
Czekoladę rozpuść na parze. Żółtka zmiksuj, dodaj gorącą, ale nie wrząca kawę.
Ubijaj na parze, aż powstanie gęsty krem.
Wymieszaj z żelatyną. Dodaj rozpuszczoną czekoladę i koniak.
Naczynie z kremem wstaw do zimnej wody
Krem ubijaj aż wystygnie.
połowę śmietany ubij. Białka ubij z solą i cukrem na sztywno.
Dodaj do kremu razem ze śmietaną. Kremem napełnij salaterki i wstaw na 2 godz do lodówki.
Pozostałą śmietanę ubij. Zmiksuj z mlekiem i cukrem waniliowym. Masę ułóż na czekoladowym kremie.
Posyp cynamonem, wymieszanym z kakao.