Sposób przygotowania:
Krem z kopru włoskiego, cukini i ziemniaków
Warzywa oczyścić, umyć i pokroić. Na rozgrzanej oliwie i maśle podsmażyć pokrojoną cebulę, mieszając smażyć przez chwilę. Dodać rozgnieciony czosnek, przyprawy i pozostałe warzywa i dalej smażyć, aż warzywa lekko zmiękną. Następnie wlać bulion drobiowy i gotować, aż warzywa będą zupełnie miękkie. Garnek zdjąć z ognia do lekkiego przestygnięcia. Następnie zmiksować blenderem na gładki krem.
Zupę ponownie postawić na gazie, podgrzać, wsypać starty na drobnych oczkach tarki parmezan i wymieszać. Ewentualnie jeszcze raz doprawić do smaku. Zupę podawać posypaną posiekanymi listkami kopru włoskiego i wiórkami parmezanu.
Zupę ponownie postawić na gazie, podgrzać, wsypać starty na drobnych oczkach tarki parmezan i wymieszać. Ewentualnie jeszcze raz doprawić do smaku. Zupę podawać posypaną posiekanymi listkami kopru włoskiego i wiórkami parmezanu.