iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Krem z pieczarek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Gęste i sycące zupy bardzo smakują jesienną oraz zimową porą. Kiedy to przemarznięci po powrocie z dworu z chęcią możemy odgrzać gotową zupkę, a następnie cieszyć się jej smakiem.

Krem z pieczarek

Składniki:

Krem z pieczarek

 

Sposób przygotowania:

Krem z pieczarek
Rozgrzewamy masło na patelni. Następnie wrzucamy pokrojone w plastry pieczarki, solimy je i pieprzymy, przesmażamy 15 minut. Korzeń pietruszki oraz ziemniaki kroimy w kostkę. gotujemy osolony bulion i wrzucamy warzywa i pieczarki. gotujemy do miękkości. Wyjmujemy kilka plasterków do dekoracji. Resztę miksujemy na krem. Doprawiamy śmietaną, przeciśniętym czosnkiem. Podajemy w miseczkach.