Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Zupa-krem z pieczarek świetnie smakuje z groszkiem ptysiowym

Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym

Składniki:

Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym

 

Sposób przygotowania:

Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym
Pieczarki obrać, posiekać. Masło roztopić na patelni, poddusić na nim pieczarki. Bulion zagotować, dodać pieczarki. Gotować ok. 15 minut, zmiksować w blenderze. Ponownie zagotować, przyprawić kucharkiem i pieprzem. Śmietanę wymieszać z odrobiną wywaru, wlać do zupy. Zagotować, zdjąć z ognia. Powstałą zupą zalać groszek ptysiowy.

Tagi:

groszek