Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Krem z pieczarek 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Krem z pieczarek możemy podawać sam, albo z groszkiem ptysiowym lub grzankami.

Krem z pieczarek 2 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krem z pieczarek 2

 

Sposób przygotowania:

Krem z pieczarek 2
Pieczarki, cebulkę i czosnek obrać, umyć, pokroić w większą kostkę. Podsmażyć na mocno rozgrzanym oleju. Zalać bulionem, gotować ok. 15 minut z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego. Po tym czasie wyjąć ziele i liście, a zupę przecedzić. Grzyby z cebulą i czosnkiem zmiksować. Przyłożyć z powrotem do wywaru. Gotować kilka minut, dodać śmietanę, doprowadzić do wrzenia. Nie gotować. Doprawić do smaku kucharkiem i pieprzem.
Krem z pieczarek 2
Pokrojone pieczarki, cebulkę i czosnek podsmażyć.
Krem z pieczarek 2
Zalać bulionem, gotować kilkanaście minut.
Krem z pieczarek 2
Zupę przecedzić, grzyby zmiksować w blenderze.
Krem z pieczarek 2
Zmiksowane pieczarki dodać do wywaru, dodać śmietanę, przyprawić.