Sposób przygotowania:
Zupa ogórkowa z kaszą i grzankamiETAP 1:
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, wrzucić do garnka. Włożyć kiełbaski i kurczaka. Wsypać kaszę. Marchewki, pietruszkę i selera obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Pora pokroić w półplasterki. Warzywa przesmażyć na maśle i dodać do garnka.
Ogórki zetrzeć na tarce i również przesmażyć na maśle. Dodać do garnka. Włożyć przyprawy, natkę pietruszki i koperek. Wlać tyle wody aby zakryć składniki. Zupę zagotować. Gotować, aż warzywa będą miękkie.
Wlać śmietanę i gotować jeszcze ok 15 minut. Doprawić solą. Kromki chleba posmarować masłem i pokroić w kostkę. Wrzucić na suchą patelnię i zrumienić.
Zupę podawać z grzankami.