Sposób przygotowania:
Sezonowa zupa krem z kabaczka i pomidorów
Sparzone, obrane ze skórki pomidory oraz miąższ wydrążony z kabaczka kroimy w kostkę. Na patelni podsmażamy pokrojoną wcześniej w kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Resztę warzyw dokładamy dopiero wtedy jak cebula i czosnek się ładnie zarumienią i uwolnią aromat. Dusimy do miękkości.
Bulion zagotowujemy. Dokładamy warzywa. Blendujemy. Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, cukrem i maggi. Solimy i pieprzymy do smaku. Dodajemy słodką paprykę.
Przed podaniem posypujemy bazylią (ja użyłam suszonej, ale może być świeża).
Bulion zagotowujemy. Dokładamy warzywa. Blendujemy. Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, cukrem i maggi. Solimy i pieprzymy do smaku. Dodajemy słodką paprykę.
Przed podaniem posypujemy bazylią (ja użyłam suszonej, ale może być świeża).